Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

YUNANLI TORUNLAR



Arkadaş mail ile yollamış birde not düşmüş; 'abi şunu bir izle,Yunanlıların son marifeti'.

Şu Yunanlılar alem adamlar doğrusu. You tube'a bir video daha döşemişler. İzleyenleriniz vardır mutlaka. Ben açıkcası çok güldüm. Gerçekten güldüm. Görüntülerde bizim malum fakirhane semtler var. Slayt sunumun arkasına ilginç bir müzik koymuşlar. Alaturka müzikle birlikte herifin biri durmadan geyiriyor.

Aslında Yunanlılara kırgınım, onlar yüzünden bizim you tube hela musluğu gibi 'aç kapat' oldu. Durum böyle olunca bende Onuncu köy'de linklerini verdiğim videoları indirmek ve tekrar yüklemek zorunda kalıyorum, böylece işlerim uzuyor,sinir oluyorum. Eğer you tube tekrar kapatılırsa benim linklerim ne olacak? Bu nedenle Yunanistan konsolosluğuna gidip siyah çelenk bırakmayı bile düşünmekteyim.

İşin aslı, bana göre Yunan milleti Atatürk'e çok şey borçludur. Atatürk sayesinde dünyanın en iyi yüzücüleri olmuşlardır. İzmir sahillerinden Pire limanlarına kadar kulaç atmak nedir bir düşünsenize. Şampiyon yüzücüler bile bu kadar mesafeyi bir günde katetmemişlerdir. Şimdi bu son yaptıklarına kuyruk acısı demek gelmiyor içimden. Yunanlı komşularımızın minnet gösterme şekli böyle olsa gerek diye düşünüyorum.

Evet; Yunanlı torunlar, dedelerinin minnetini işte bu şekilde you tube'a durmadan video yükleyerek gösteriyorlar.
* * *

WOWTURKEY NOKTA COM DA ALMAN DENİZALTILARI
Biliyorum başlık herkesi şaşırttı. Yazmayacağım diyorum ama olmuyor. Her gün başka bir bomba patlıyor. Dün,wowdan bir üye link gönderdi. Kopyala yapıştırla benim denizaltı maketlerimin fotograflarını araklayıp sitelerine koymuşlar. Tabi etiketlerini de yapıştırmayı ihmal etmemişler. Başlık ise tam komedi; model oyuncaklar ve maketler türünde birşey. 'Model oyuncak' nasıl oluyor anlamadım. Oysa ikisi çok farklı işler. Ancak genede, wow bana logo yapsana, wow ikinci el pazarı gibi abuk sabuk başlıkların yanında fena durmuyor oyuncaklar. Bu 'wow ikinci el pazarı' ise tam bir Amerikan mizanseni. Feodal kafa kurnazlığı ile msn adresleri bile mangır karşılığı satışa sunuluyor. Tabi lapayı yerseniz.

Benim denizaltılara gelecek olursak; bunu neden yaptıklarını tam olarak anlayamadım. Belki çok hoşlarına gitti. Daha dün, benim elimden yazılmış gibi pkk'yı öven, aynı anda Fethullah Gülen tayfasının bir üyesiymişim gibi yazılar döşeyenler, şimdi benim maketlerimin fotograflarını yayınlıyorlar. Bu terör örgütü ve Feto hakkında,sözde benim yazdığım mesajları uçurdular tabi. Ancak o mesajlar 6 ay ile 24 ay arası kanuni olarak geri getirilebiliyor. Fakat bizim Teksas'lı kesinlikle o yazılanları inkar edecek ve başkası yapmıştı diyecek. Sonra Ayvalık zeytinyağı gibi üste çıkmak için, biz görevimizi yaptık mesajları silmiştik diyecek. Tabi bu yalanı söylerken kuşkusuz cinali gibi sırıtacak.

Ne güzel değil mi, aç kafana göre bir site, vatan millet Sakarya aşkı, ortasında ajitasyon, çalkala gitsin. Avanak çok nasıl olsa. Sonra topla milletten yüz binlerce manzara fotografı, üye sayın artınca ver gazı. (Gerçi onların söyledikleri gibi yüz bin üye falan yok ortada) Birisi karşına çıkıp; 'hop ne oluyor' dediği zaman, o kişinin ismini karala. Nasıl olsa popo cebinde Amerikan hüvviyeti, arka sağlam.

CUMHURİYET BAŞSAVCISINA RUH HASTASI TEŞHİSİ KOYAN ADMİN

Bu Teksas'lı Burç Acar, geçenlerde Türkiye'nin en üst mahkemesi'nin Cumhuriyet savcısına ruh hastası teşhisi koydu. Bunlar, aynı teşhisi bana da koymuşlardı. Arkadaşın ihtisas alanlarından bir diğeri de Mazhar Osmancılık çünkü. Şimdi savcılığa başvurup şikayetçi olacakmış hakkımda. Eğer beni, Teksas eyalet mahkemesine şikayet etmeyecekse ortada tuhaf bir durum oluşacak. Savcıyı kastederek; bu adamın bu zamana kadar adalet dağıttığı insanlara acıyorum derken, bu fikire göre bizzat kendisi acınacak hale düşmüş olmayacak mı?
Ayrıca utanmadan, yine Cumhuriyet savcısını kastederek; bu kadar kopabilir mi insan kendi halkından, kültüründen? diye soruyor.

Kopma konusunu hiç açmayalım isterseniz.




Bu arada az kalsın unutuyordum. Bunlar, sitelerinin doğum gününü kutluyorlar. Bir yaş günü hediyesi de Onuncuköy'den olsun dedim ve kendilerine kocaman bir pasta yaptırdım. Happy birthday to you...
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.
FUZULİ.
* * *
Cem Akkılıç
19 Nisan 2008

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Muazzez İlmiye Çığ gibi bir profesaöre sırf kuyruk acısından dolayı "alzheimer" teşhisi koyan denetçiler de mevcut.

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı