Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Orta parmak...



Tarih boyunca ecnebiler en kızgın anlarında orta parmaklarını gösterdiler.

Bu, orta parmağın havaya dikilip, başparmağın işaret parmağını avuca doğru sıkıca bastırmasıyla oluşan bir işaret dilidir. Bizim coğrafyadaki muadili, işaret parmağının orta parmak ile arasında kalan boşluğun başparmakla doldurulup, yumruk biçimde gösterilmesiyle oluşur.

Mesela bir Amerikalı orta parmağını havaya dikip kolunu ileri geri oynattığında anla ki, o işte bir ‘’parmak’’ vardır.


Genel seçimlerden hemen sonra, örneğin; 1.70 lira olan ulaşım ücretleri 2.50 liraya fırladıysa, bunun anlamı, Amerikalı dostlarımızın uzattığı parmağın yukarıda anlattığım şekliyle bizdeki ‘’aldın mı babayı’’ versiyonudur.

Orta parmak yani…

Gerçi orta parmağı görünce Türkiye’nin uçtuğunu söyler mâlum yalakalar...

Kelle başı yıllık gelirin 10.000 Amerikan dolarını çoktan geçtiği, orta parmağın dik durmasından bellidir zaten. Gerçekte ‘’beş parmağın beşi de bir değil’’ Atasözü, 10 milyon işsize ithaf edilmiştir.

Mesela üçün birini aldın mı dediklerinde, sağdan soldan fark etmez saymaya başlarsan, orta parmağa ulaşırsın. Üçün biri odur işte.

Orta parmak yani…

Parmak bir defa havaya dikildiğin de, artık onu indirmenin mümkün olmadığı defalarca kanıtlanıp bilinse de, parmak sevdalıları parmak öpme sevdasından bir türlü vazgeçmek istemediler.

ÖSYM master kitapçığında 1 milyon 700 bin Ruandalı Tutsi’ye atılan parmakla, Müslümanları yok etmek için Türkiye’ye yerleştirilmek istenilen Amerikan füzelerinin parmak gibi uzunluğu birbirinin kopyasıdır aslında.

Kongo Cumhuriyeti’nde, parmak değil parasız eğitim için sokaklarda taşkınlık yapmadan demokratik eylem yapan gençlerin, parmaktan nasiplenip demir parmakların ardına tıkılması neyle açıklanabilir ki?..

Orta parmak yani…

Orta parmak havaya dikilip de, diğer kol ile bilekten aşağıya doğru muntazamca sıvazlandıktan sonra işlem tamamlanmış, yapılacak pek fazla şey kalmamıştır.

Zira nereden başlarsan başla saymaya, daima üçün birini alırsın…

Cem Akkılıç
18 Temmuz 2011

9 yorum:

Naci dedi ki...

Cem bey orta parmak olsa gene iyi... bu defa 10 parmak 10 :):):)

Mustafa Erkuş dedi ki...

İslam dünyasına bir bakın... 1 tane bile halkı refah içinde yaşayan ülke görebilecek misiniz?

Hepsi A.B.D kölesi... Neden? dinle ayfonlanmışlar.

El fetih dedi ki...

Çok biliyorsunuzya biraz Sait Nursi efendimizin hayatını okuyun. Atatürke neden mason diyorlar haberiniz varmıki

Türkçü Devrim dedi ki...

Saidi Nursi radyodan çıkan sesin meleklere ait olduğunu zanneden, ingilizlerin Volkan gazetesinde yazip ingiliz propagandasi yapan, ingilizlerin güdümünde kürt Teali Cemiyetini kuran ve ingilizlerin işgal planlarına uygun olarak Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgesinde yeniden kürdistan düşleri görmeye başlayan bir kürt delisiydi. 16 Eylül 1919'da Ikdam gazetesinde bir bildiri yayinlayarak, Türk Ulusunu Kuvayi Milliyeye destek vermemeye, hatta onlara karsi mücadele etmeye çagırır. Saidi Nursi Padisah II. Abdülhamit tarafından tımaraneye yatırılan bir ruh hastasıydi. Atatürk'ün Mason olmadigi, Mason localarini kapatmasından bellidir. Masonlarin ve senin gibi dinci yobazların düsmanıdır Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet. Mason Mason dersiniz Masonlukla ilgili bir halt bilmezsiniz. Siz inandığınız din ile ilgili de bir halt bilmezsiniz. O devirde Kuran Türkçeye çevrilmediği için arapça bilmeyen Kuran'i okusa da anlamazdı. Sırf senin gibi aptallar Islam dinini Kuran'ı okuyup anlasın diye Atatürk Elmalili Hamdi'ye Kuran'i Türkçeye çevirtti. Ne yazık ki siz hala Kuran'i arapça okur bir halt anlamadan inandığınız dini savunmaya kalkarsınız. Türkler cephede savasirken, kürtler kürdistan için ingilizlere bacilarini dölletiyordu. Bu yüzden bugün Güney Dogu’da sarışın Kürtlere rastlıyoruz. Fark edersen bu sarışınlık kirlimsidir. Aşağılık kürt genlerinin ingiliz genleri ile karışmasının sonucudur.

Mine Memişoğullari dedi ki...

Atatürk'e dil uzatan nankörler bugün İsrail ile işbirli içindeler... Ne kadar enteresan değil mi?

Suna Turker Bozkurt dedi ki...

Alaturka demokrasi, Alaturka yasama, Alaturka yargi, Alaturka yasalar -cevre dahil-, Alaturka yasa koruyucusu ve Alamuslim yurutme. Iki kisiden biri olmayan herkes icin pozitif dusunme ve cozumun bir parcasi olma zamani; zaten herseyi soyleyen bir yaziya ekleme yapmak muhalefetlige bile yetmiyor.

bigmaster dedi ki...

"El fetih" ; sa-it'i Kurdi ancak sen ve senin gibi kölelerin efendisi olur;ilkokul mezunu bile olmayan birinin hayatını'da ancak senin gibi cahiller ve yobazlar okur.Sana ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Nutuk" adlı eserini okumanı öneririm(okuma-yazman varsa tabii);cahil geldin cahil gitme bari...

Adsız dedi ki...

değil ortaparmak bütün parmaklar bu millete girdiği halde hala uyukluyorlar.

Adsız dedi ki...

milletimiz bozuldu bunu kabul etmek gerek. Gösterilen orta parmak 12 senedir bu topluma giriyor.uyanık olup, itiraz edenlerin başlarına neler geldiğini gördük.yazık bu ülkeye peşkeş çekiliyor çünkü.

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı