Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Siz sorduğunuzda...


Gemi gösteriyorsun, apışıp kalıyorlar.

Gemicik diyorsun, susuyorlar.

Kuyumculuk, yolsuzluk, avanta, adam kayırmaca, bir gecede gazete-televizyon kapmaca falan dediğinizde… (?)

2 B arazileri, kaçak villalar, kaçak camiler, minnacık bebelerin başına yıkılan kacak kuran kursları… (?)

Alman savcılarına kafayı yedirten Deniz Feneri, buharlaşan trilyonlar, kadrolaşma, belediye usulsüzlükleri, kamu bankalarını hortumlama, Yüksek seçim kurulu yasaklarını ihlal etme… (?)

İşsizlik dedin mi, küresel krizi işaret ediyorlar.

Eee; hani Tayyip, ''kriz bizi teyet geçti'' demişti, ne ayaksın sen dediğinizde, montofon kırması gibi suratınıza bakıyorlar.

Bunlar, aynı dengesizliği geçen yılda bana karşı sergilemişlerdi, bakın anlatayım. Sonradan Amerikalı olma devşirme yobazın biri, sırf Atatürk’e ve TSK’ya sayıp sövmek için açtığı forum sitesinde AKP’nin orasını burasını yağlayacağım diye, Türk halkının zenginleştiğini söyleyip duruyordu. Tam o sırada ben, Birleşmiş Milletlerin Açlık Kampanyasını duyurduğumda aynı takımdan bir başka yobaz, ''Türkiye’de aç yok mu, sen gidip Afrika’da ki çocuklara yardım ediyorsun'' demişti.

Söyleyeceğim şu ki; AKP’lilerin hiç birisinde tutarlı bir taraf yok.

Siz sorduğunuzda; bağnazlık o kadar ruhlarına egemen olmuş ve gözlerini kör etmiş ki, gerçekleri görmedikleri gibi, gören insanlara da çamur atmayı marifet sayıyorlar. Birinin dediği, öbürünün dedikleriyle sürekli çelişiyor. Böyle giderse yakında bizdeki açlar içinde bir kampanya düzenlemek zaruri hale gelecek. Ama şuna emin olun, yoksulluk bu iktidarın başını öyle bir yiyecek ki kampanya manpanya bile para etmeyecek.

İnanmayan açsın yakın tarihi okusun…

Cem Akkılıç
3 Mart 2009

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı