Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Boş kalan koltuklar…


O fotoğrafı tamamlamak gerek?..

Bana sorarsanız Çakmak Salonu’ndaki fotoğraf eksik kaldı...

Toplantıdan çıkacak "kararları" hiç düşünmeden...

Boş kalan koltuklara takıldı kaldı gözlerimiz...

Oysa tek başına oturan Başbakan’ın sağ tarafına Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanı sıfatıyla Abdullah Gül’ü, sol tarafına vekâleten Mareşal hazretleri Fethullah Gülen’in portresini koymalıydılar...


Fotoğraf eksik kaldı dedim ya…

Misal:

O koltuklara İmam Hatipli bir kâtip oturtulup demokrasinin gereği yerine getirilseydi; İmam sakalını sıvazlayıp tespih çekerek uçacağına göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nı başarıyla yönetecekti...

Zaten denizaltılarımızda iman gücüyle torpido atıp, besmele ile daldığından; denizlerimizi de müezzine emanet etmeli…

Ki, adam ara sıra geminin kulesine çıkıp, hutbesini okuyabilsin!..

Bu kafayla, postalını çıkartıp takunyasıyla kıtaları denetleyen dört karılı imam general ve avuç açarak sınırları koruyacak molla subay kadrosundan dolayı, sittin sene sırtı yere gelmez Türkiye’nin...

*

Öbür yanda ise;

Atatürk’ün onurlu ve cesur askerleri haksızlığa, hukuksuzluğa, iftiralara tepki olarak şereflice istifa ettiklerinde, bırakıp terk ettikleri koltukları bu sene doldurmadılar...

Bu yıl boş kaldı o koltuklar...

Hiç kuşkuya yer kalmadı!..

Sindirilmiş, sesini çıkartmayan tepkisiz topluma karşı, "demokrasi gereği" bu işler kademe kademe ve kaktıra kaktıra yapılınca, seneye Yüksek Askeri Şûra’da boş kalan koltuklar da cemaatin fetvasıyla dolacaktır zaten...

*

Ve asıl felaket, bu sivil kuşatma operasyonundan sonra...

Cumhuriyet’in Ordusu’nda vatansever askerler uyduruk ithamlarla tasfiye edilip de; takunyalıdan başkomutan, imam hatipliden pilot, müezzinden denizci, takiyeciden topçu subayı olacaksa...

İmam'ın ordusuna bakarak salavat getirip...

Uçmaya, dalmaya hazır olmak lazım...

Cem Akkılıç
5 Ağustos 2011


* * *
 
ERGENEKON TEZGAHI
Ümraniye bombalarının pimi nasıl çekildi? Aslında Türkiye’nin ipi nasıl çekildi demek daha doğru olur.

Hedef Türk Silahlı Kuvvetleri ve dolayısıyla Laik Cumhuriyet olunca…

Bu videoyu yüksek sesle izlemenizi tavsiye ediyorum.



11 yorum:

Nihat dedi ki...

Yeryüzünde kendi Ordusuna çamur atan,askerlerini sudan sebeblerle içeri tıkan kısacası ordusuna savaş açan başka iktidar ve milletler yok... Bu ordu bu saldırıları daha öncede gördü ve ğöğüs gerdi. Yine aynısı olacaktır...

TC1923 dedi ki...

" Bir ulus kendi içindeki aptal ve hatta muhteris olanlarla baş edebilir. Fakat içerisindeki satılmış ve hainlerle yaşayabilmesi olanaksızdır. Sınırları zorlayan düşman, silah ve alametlerini açıkta taşıdığı için daha az tehlikelidir. Fakat bir hain, hain gibi görünmez, kurbanları ile aynı aksanda konuşur, onların çehresine bürünür ve onların argümanlarını kullanarak ulusun politik yapısına nüfuz eder, bütün kapılardan serbestçe geçer, sesi en üst düzey yönetim koridorlarında duyulur, ulusun ruhunu çürütür, politik yapıya her türlü hastalık bulaştırarak ulusun yaşam gücünü elinden alır. Bir katil daha az korkulasıdır." Marcus Tullius Cicero (M.Ö 106-M.Ö.43)

TC1923 dedi ki...

Cumhuriyet Gazetesi molotofçusu
'Polisler Cumhuriyet'e atmam için bana bomba verdi
''Gaziosmanpaşa'da bir tekstil dükkanında otururken polisler bana Cumhuriyet gazetesine atılmak üzere bir adet el bombası ve bir tabanca verdi'' diyen Şinal, ''Bu el bombasını Cumhuriyet gazetesine atacaktım ama patladığı zaman yaşanacakları düşündüm ve bomba atmaktan vazgeçip molotofkokteyli hazırladım. O bombayı da Cerrahpaşa'da oturan bir arkadaşıma teslim ettim'' diye konuştu.

Şinal, Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması olayında mahalleden yaşı küçük 2 kişiyi yanına alarak daha önce 3 kere keşif yaptığı gazetenin Mecidiyeköy'deki binasına gittiğini ifade ederek, gazeteye molotofkokteyli attıktan sonra olay yeri yakınında biraz oyalandığını, sonra eve gittiğini kaydetti.
Polislerin sabah kendisini evden aldığını belirten Şinal, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde sorgulandığı 3 gün boyunca kendisine akıl almaz şeyler yapıldığını, bu nedenle polislerin planladığı şeye bağlı kalmak durumunda kaldığını söyledi.

Emniyette sorgulanırken dönemin şube müdürünün cezaevinde kaldığı süre boyunca maddi yardımda bulunma sözü verdiğini ifade eden Şinal, 5 ay öncesine kadar kendisine para gönderildiğini öne sürdü.

Beliz dedi ki...

Din vicdanen yapilan bir ibadettir, bir inanctir, baska sahsin dinini sorgulamak kimseye dusmez. Laiklik dini politikaya karistirmamaktir, cunku din bir anayasa degildir! bir ahlak kitabidir. Guzel halkim, ne olur ac gozlerini!! Ataturk seni bugun somurge olmaktan kurtarmis, Osmanli devletini olume goruren Sevr antlasmasinin yururlugunu engellemistir. Cepelerde senin icin, ailen icin savasmis bir cok sehit icin ne olur ac gozlerini, onlar bosuna can vermedi!

Leyla Erdem Yiğit dedi ki...

Siz bugünkü , yaşayageldiğimiz emperyal " büyük ortadoğu oyununda " kullanılan , birincil kart olan BDP VE PKK nın aktörlerinin büyük yalanlarına bakmayın.. Yarınlarda kandi halklarının ve barış , özgürlük , eşitlik yanlılarının Yüzüne bakamayacaklar. ! Kimse bu büyük oyunun başarı şansının olacağını düşünmesin lutfen..! Büyük mücadele Cumhuriyet , laiklik ve bağımsız hukuk düzeninin üstünlüğü ile ,ve eşit yurttaş temelinde , ulusçu algıda utkulu olacaktır...! Bir ULUS henüz yok edilemedi..!

Yönetici dedi ki...

4 Ağustos tarihli Aydınlık gazetesinin Başyazısı. (Tam metin)

Türk Ordusu’nun, işbaşındaki iktidar tarafından topyekun saldırıya uğraması ilk değildir.
Mütareke İstanbul’u dönemi, (özellikle 1919 ve 1920 yılları) Türk Ordusuna yönelik kitlesel tutuklamaların yapıldığı, basın yayın organlarında Ordu’ya ve yurtsever subaylara karşı akıl almaz bir yalan kampanyasının yürütüldüğü yıllardı.

Gerekçe bugünkü gerekçenin aynısıydı: Ordu darbe yapacak!

Tutuklanan subaylara atfedilen ‘’suçlar’’da şaşılacak ölçüde benzerlik taşıyor. ‘’Azınlıklara katliam yapmak’’,’’İngiliz savaş esirlerine kötü muamele’’,’’Darbeye hazırlık’’, ‘’Abdülhamit’in tahttan indirilmesi suçu’’ vb.

Bütün bu saldırılar, İngilizler başa olmak üzere emperyalist ülkeler koalisyonunun İstanbul2u işgal ettiği ve ülkenin dört bir yandan işgale uğradığı koşullarda mümkün oldu.

Bütün bu elverişli koşullara rağmen emperyalistler biliyorlardı ki, Ordu’nun beyni olan subaylar varsa, direniş de olacaktır.

Onun içinde subay bertaraf edilmelidir.

Bugün de aynı hedefler için harekete geçildi. Türkiye’nin parçalanması yeniden gündemde. Özerklik, Federasyon, Ermeni soykırımı; bütün bu tartışmalar hep bu amaç için.

Dolayısıyla Işık Koşaner ve Kuvvet Komutanlarının tutuklamalar ve saldırılara isyan istifaları, vatan savunması görevlerinin gereğidir.

90 yıl önceki saldırı Kurtuluş Savaşı’nı önleyememişti.

Bugünkü de önleyemeyecek!.

Erdal Yiğit dedi ki...

Evet aynı saldırılar bugün devam ediyor. Ama TSK hiç bir dönem bu derede saldırı ve hakarete uğramamıştı. Yandaş yalaka medya ve işbirlikçileri öyle hakaretler ediyorlarki ağızlarından lağım akıyor adeta. Tutuklu generallerin ordu içinde kalmasıda şimdilik AKP ye atılmış ilk tokattır diyorum ben. Yandaş medya bunu bile perdelemek için Tayyip Orduya kıyak yaptı türünde manşetler atıyor 2 gündür.

Doğa Irmak dedi ki...

komutanlarının istifalarını fırsat bilen ve "ben hazmederim" diyerek göreve talip olan birine Türk Ordusu emanet edilebilir mi?
Böyle birinin emir ve talimatlarına uyulur mu?
Görevinin ve silahının onurunu düşünen hiç kimse; "ikinci hilmiyi" "komutanı" olarak tanımayacaktır! Muhaalefet, Komutanların bu dik duruşuna karşısında Sine-i Millete dönmeli...

Yargı ele geçirilmiş,hukuk ayaklar altına alınmış,din kisvesi altında tüm kaleler elden çıkarılmış,vatan pazarlanmış,bop'un eşbaşkanı Türkiye'ye çoreklanmış,ordu savaşamaz hale getirilmiş,eğitim cemaatlere terk edilmiş...ve hala uyuyoruz...ne zaman köle olarak uyanacağımızı bekleyerek....

özgürlük karekterimdir dedi ki...

Düşmanlarımız İç Cephe Osmanlı İmparatorluğu dönemini yeniden yaşatıyorlar.O dönemin kahramanları şimdiki dönemin oyuncularına paylaştırılmış.Peki Atatürk ve Arkadaşlarının kahramanları,halkı nerede ,nerede rolleri neden aynı filmi oynamıyoruz.Herkes rol paylaşımı yapılsın artık ben de üstleneceğim rolü bekliyorum.O kadar çok Ra44mi234zle88r var ki...

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşlar. İyi geceler diliyorum hepinize. Cem AKKILIÇ abi senden ricam , bende bu siteye üye olmak istiyorum fakat 2 saattir nereden üye olacağımı bulamadım. Yardım edersen sevinirim. Kalbi Atatürk sevgisiyle atan bir genç olarak bende sizin aranızda bende olmak istiyorum. Tekrardan teşekkür ederim. İyi geceler.

Adsız dedi ki...

Yazı ve Ergenekon videosu müthiş. Umut veriyorsunuz ve bu en çok ihtiyaç duyduğumuz şey...

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı