Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

İktidar Heyeti



Adam telefonda Atatürkçüyüm demeye korkuyor. Neden mi dersiniz? Çünkü telefonunun dinlendiğini adı gibi biliyor. İnat eder gibi sorduğunuzda; biraz ıkınıp kıkınıp, ''evet Atatürkçüyüm'' diyor. Ne yapsın, haklı… Bir duyan falan olsa, sabahın köründe terörist diye alınırım korkusu içinde.

Ama asıl korku İktidar Heyeti’nde… Bu nasıl mı oluyor, anlatayım dilim döndüğünce. 

Bu adamlar bir gün Amerika’nın desteğinin biteceğini çok iyi biliyorlar. Japon yapıştırıcısı ile yapıştırsan o koltukta ömür billah oturamazsın çünkü. Gerçekler mutlaka bir yerlerden pırtlıyor, İktidar Heyeti zıplıyor.

En sonunda Meclis TV’ye yayın kısıtlaması getirdiler. Bahane hazır… Orada şov yapılıyormuş.

Şimdi makarayı biraz başa çevirelim.

İslam’ı referans almış tüm İktidar Heyetleri insanların uyanmasından sürekli korktular. Şöyle bir Arap dünyasına iki dakika başınızı çevirip bakın. O ülkelere teknoloji pek uğramaz. Nedir bu lanet olası teknoloji? Televizyonlar ve İnternet. Mısır’da patlayan ve diğer İslam ülkelerine yayılan büyük isyanın arkasında ne vardı? İnternet!..  Sonuçta ne oldu? Kıçını petrol ile yıkayan diktatörler bir gecede devrildi.

Şimdi makarayı bize doğru çevirelim.

Türkiye’de televizyonlar ve gazeteler ele geçirildi mi? Geçirildi…

İnternete filtre gelecek mi? Gelecek…

Ehh, bunu yapan İktidar Heyeti’nin, Meclis TV’ye yayın kısıtlaması getirmesi kadar normal bir şey olabilir mi? Olamaz!..

Asıl trajikomik olan şey, Özal İktidarının teknoloji ile büyümesi, bunların ise teknolojiye fren koyarak koltuğu sağlama almalarıdır.

Turgut Özal eline bir telefon jetonu alır, bakın artık ufacık bir jetonla Afrika’yı bile arayabilirsiniz diye caka satardı.

Eskiden Amokachi’yi tek jetonla arayan millet, şimdi komşusunu arayınca hapşırmaya korkuyor.

Sıkıysa Atatürkçüyüm desenize telefonda…

İktidar Heyeti çıkabilir karşınıza.

Cem Akkılıç
23 Temmuz 2011

20 yorum:

Adsız dedi ki...

İnsanlarımız adeta afyonlandılar. Kimse sesini çıkartamaz oldu... Hayra alemet değil bu gidişat.

Yiğit Efe dedi ki...

Çekirge bile 1 sıçrar,2 sıçrar, 3 sıçrar, yani çekirge bu zıplar doğası gereği..Ama biz insanoğluna bir haller oldu son zamanda, başkalaştık, yağdanlık yapacağız,rant sağlayacağız diye 'çekirgeleştik' İnsanlar köreldi ne yazık ki... Uyandıklarında çok geç olacak.

Ece Denizci dedi ki...

HOPADA INSANLARI TUTUKLAMAYI BILIYORLAR; NE DE OLSA SILAHLARI YOK; SIKIYOSA BAGIMSIZLIK ILAN EDENLERI TUTUKLASINLAR; AMA SIKMAZ TABI; SILAHSIZ; KARSI KOYMAYACAK; SUCU OLMAYAN INSANLAR ICERDE; LANET OLSUN.

Ece Denizci dedi ki...

AMERIKA IRANA SALDIRINCA BASIMIZA NELER GELCEK BAKALIM DAHA; IRANDA ISI ZOR AMERIKANIN; IRANDAKI REJIMIN YAPTIKLARINI ASLA ONAYLAMIYORUM; KADINLARIN MÜSLÜMANLIKTAN CEKTIKLERI COK CANIMI ACITIYOR; ANCAK IRANIN AMERIKAYA KARSI DURUSU COK SAYGI UYANDIRICI: BIZ YAPAMIYORUZ; IRAN YAPIYOR; HELAL OLSUN:

Ateş Özge Sergen dedi ki...

yazınız gerçekten çok güzel olmuş Cem Bey,ellerinize sağlık.. yazıyı ilk okuduğumda argoda sık kullanılan "cuk oturmuş" tabiri geçti içimden:) bu arada tayyip bey KKTC’nin en güzel sahilli olan ve paha biçilemeyen "altın kumsalı" nı oğluna peşkeş çekiyor..Türkiy’de satmadığı yada sülalesine, yandaşlarına dağıtmadığı yer kalmadı sıra KKTC’de, aç artık gözlerini Türk halkı!!

Tekin Özaydın dedi ki...

Madenlerimiz için , dağlarımızın işgal edilmesine GİRİŞİMCİLİK diyoruz . Limanlarımızın ele geçirilmesine İŞLETMECİLİK diyoruz . Tüpraşların , Tekellerin , Petkimlerin yabancılara satılmasına KİT' LERİ DEVLETE YÜK OLMAKTAN KURTARMAK diyoruz . Milli servetimizin , duble duble karayollarında petrol olarak dışarıya akmasına KALKINMA diyoruz . VE ŞEHİT CENAZELERİNDE BAĞIRIYORUZ : KİMSEYE VERECEK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOK.

Adsız dedi ki...

Din adamları insanları ne kadar dine yaklaştırmaya çalışıyorsa, din tüccarları da insanı o kadar dinden soğutuyorlar. Din adamlarının en çok din tüccarlarıyla mücadele etmesi gerekir.
Laiklik de aynı durumdadır. Laiklik tüccarları yüzünden de dindar insanlar, din tüccarlarının tuzaklarına daha kolay düşüyorlar.

Ayhan Ekmekçi dedi ki...

Acı ama gerçek,"Köpek,elinden ekmek yediği adamın peşinden gider."Bu bir atasözüdür.Makarnayı,bulgu​ru ve kömürü hiç yabana atmayın.

Berrak Danacı dedi ki...

recep usta gelsin iyileştirsin sizi şimdi,. Madem oylarınız ona iyileştirmek de onun görevi.
Ama o köprüyü geçene kadardı üzgünüm, Recep Tatilde, siz bakın başınızın çaresine.

Hülya Güner dedi ki...

HALK MUTSUZ; FAKIR VE UMUTSUZ; SALAKLAR HER ZAMAN DAHA KOLAY MUTLU OLMUSLARDIR; BU BIR GERCEK: SALAK SARISINLARA BAKIN; HEP GÜLERLER; SORMAZLAR SORUSTURMAZLAR: AZ MAKARNA; BULGUR KÖMÜR YETTI AHALIYE: MUSTAHAK AMA; MUSTAHAK:

Nejat Altun dedi ki...

Biz korkmuyoruz ve korkmayacağız... Yazı için teşekkürler...

Neslihan dedi ki...

Amerika Suriye'ye saldırdığında çok merak ediyorum AKP ye oy veren şaşkınlar acaba ne yapacaklar... Amerika'nın Truva atıdır AKP...

Kemalist dedi ki...

Kürtler özerklik ilan ediyor hiç kimse tepki veremiyor... T.S.K'nın Kahraman subayları içeri takılıyor kimse tepki vermiyor... Türkiye'de azınlık olduk... Yarısı Arap kırması bir kısmı Kürt malesef.

Adsız dedi ki...

insanı insan yapan ne ırk ne din nede dildir, insanı insan yapan aklıdır, gerisi tefarruattır....Teşekkür Cem bey

Yasemin dedi ki...

Yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Teşekkürler... Bir şey sormak istiyorum,önceki sayfada yazdığım yorum onaylanmamış sanırım. Bunun nedenini sormak istiyorum.

Cem Akkılıç dedi ki...

Size ait başka bir yoruma rastlayamadım Yasemin hanım. Teşekkürler. İlgili sayfaya tekrar yazarsanız onaydan geçiririm.

Mert dedi ki...

sonunda kürtler resmen kurdistanı ilan ettiler AKP çıkıp ağzını bile açamıyor çünkü akp bizzat TC'yi bölmek ve parçalamak için gün sayıyor. AKP TC'yi yıkıp, onun yerine kÜrt İslam merkezli polis kontrolünde batı ve doğu kontrolünde pkk istiyor. Askeri devre dışı bırakıp kürdistan kurdurdunuz sonunda akp ye oy verenler kına yaksınlar bir taraflarına.

Nazım dedi ki...

debekuşlarıda kafalarını gömerler ve kıçlarının görüldüğünü sanmazlar.. bu iktidardan kurtulma zamanı geldi geçti bile.. kurtulmak lazım.

Ersin dedi ki...

Cemology Onuncu köy tebrikler bu cesur yürek için.

Cem Akkılıç dedi ki...

Yazın altındaki ok tuşları ile sitede gezinebilirsiniz.

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı