Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Hangarda çürümeyen F-16lar


Onu uzun zaman önce Ankara'da tanımıştım. Gata hastanesinde, kısa süreli tedavimde beni ziyarete gelir halimi, hatırımı sorardı. (o dönem Erzurum'da askerlik görevimi yaparken PKK'nın şehir sularını zehirlemesi nedeniyle bir çok asker gibi ben de zehirlenmiştim. Durumum ağırlaşınca Ankara Gata'ya sevk olmuştum) Genç, pırıl pırıl bir üstteğmendi. Daha sonraları ben, onu evinde ziyaret eder satranç oynar, sohbet ederdik. 

Evinin yakınındaki tren yolundan geçen her kara tren, evin pencerelerini zangır zangır titretirdi. Daha o tarihlerde, Avrupa'da 500 kilometre rekoru çoktan kırılmıştı bile tren teknolojisinde.  

İsmail Türkel, yüksek tahsilini bitirdikten sonra elektronik mühendisi olmuş, kendisini yurtdışındaki organizasyonlara ya da kurumlara kaptırmayıp Hava Kuvvetlerine dışarıdan subay olarak girmiş, F-16'ların elektronik panelleri konusunda uzman olarak çalışan bir beyindi. Türkiye'nin silah teknolojisinde dışa bağımlılığını azaltmaya çalışan beyinlerden söz ediyorum.


Bugün ise Türk Hava Kuvvetleri, en geniş çapta F-16 kullanıcısı ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci F-16 vurucu gücü olmuştur. Her geçen dönem gelişen teknolojileriyle F-16lar, Kandil dağında istedikleri noktayı çarşamba pazarına çevirebiliyorlar. 20 yılı aşkın süredir dosta, düşmana biz her an göklerdeyiz, hangarda uyumuyoruz mesajı veriyorlar. ABD dışında, uçağın gövdesini imal eden tek ülke ise Türkiye. Şimdi daha yeni projelerle F-16 lar, yeni nesil çok yönlü radarlara kavuşmakta ve modernize edilmekte. Yakın geleceğin çılgın Şahinleri ise F-35'ler olacak ki o bambaşka bir yazı konusudur.

* * * *

Tayyip, Akp'nin kapatılacağına inanmadığını söylüyor. Kapatılmasın, halkın vuracağı tokat çok daha tesirli olur çünkü. Biraz daha görelim bunların oyunlarını. Her yerden iflas haberleri fışkırıyor. Küçük esnaf diye bir şey kalmadı. Alış veriş artık sadece veriş oldu. İstikrar dedikleri masal 'balon' çıktı. Ancak bir konuda istikrarı yakalamış durumdalar; her geçen gün daha çok fakirleşiyoruz.
Dün, hıristiyan kulübü dedikleri AB ye şimdi sarılıyorlar. Çözülmenin ilk belirtileridir bunlar.



Bu görüntüler için hiç kimse kalkıp; 'montajdı, kelimeler cımbızla çekilmiş' falan demesin. Bunları söyleyenlere gülecek bir tarafım kalmadı artık. Ancak gülme konusunu açmışken, videoyu sonuna kadar izleyin ve sizde biraz gülün.

* * *

İsimsiz bir mail aldım. Diyor ki şahıs; site sahibi politik konularda görüşünü belirtemez mi? Efendim belirtir tabi. Zaten o 'Diktatöre' kim karışabiliyor ki. Belirtir belirtmesine de, kalkıp 'biz demokratik siteyiz' demesin. Wowturkey nokta comun ne kadar demokratik olduğunu, kanıtlarıyla anlatan yazılarla dolu Onuncuköy. Ayrıca politik görüş belirtmekle, karalama ve yıpratma çığırtkanlığı arasındaki farkı kimsenin göremediğini sanıyorlar.

Artık kimse yemiyor bu 'adminin' felsefe naralarını. Ne diyordu; ' Türkiye'de güzel şeylerde olmuyor mu? İşte bizim site bunu gösterecek'. Neyi gösteriyor anlamadım. 'Orduevleri gereksiz', 'generaller beceriksiz', 'F-16lar hangarda çürüyor', 'Türk ordusu Pkk ile savaşında mevcudunun sadece yüzde birini kullanıyor', 'Cumhuriyetin topları tüfekleri var', 'Yargı dinsiz', 'Atatürk Atatürkçü değildi'... İşin kamyonet kısmına girmiyorum bile, çünkü gözüm yollarda arıyor artık onu.

Bunları ve bunun gibi sloganist yazıları yazıp, yazanlarınkini yayınlayan ve özellikle TSKyıpratma uğraşına giren kim? Ta uzaklardan ahkam kesen kim? Tokmağı davula vurup, borazanı üfleyen kim?

Şimdi bu aralar dükkan kapalı. ''Uslu çocuklar'' siyasi başlıkları arkalara itelediler! Neden acaba?

Cem Akkılıç
17 Nisan 2008

2 yorum:

converse_Boy dedi ki...

KANDİLDE İSTEDİĞİ YERİ VURABİLİYOSA BU TERÖR NEDEN BİTMİYO.YETER İNSANLARI KANDIRDINIZ

Cem Akkılıç dedi ki...

Terörün sadece askeri boyutu yok...

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı