Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Amerikan kovboyları



'Kovboylar, (İngilizce: cowboy, İspanyolca: vaquero) sığır ve atları eğiten ve evcilleştiren, çoğunlukla Kuzey ve Güney Amerika'da sığır çiftliklerinde yaşayan insanlardır. Bazıları göçmendir ve Asya topraklarından gelmiştir.
Pek çok kovboy sığır ve at çobanlığı yapar, bazen komşu çiftliklerin sığır ve atları için çobanlık yapan kovboylar da olur. Bazı kovboylar da rodeo gösterilerine katılırlarken kovboyların az bir kısmı kendilerini sadece rodeolarda boy göstermek için yetiştirirler. Bir zamanlar uzunca bir süre sigara reklamlarında boy göstermişlerdi. Arazinin sert koşullarına ve korsanlarına karşı eski çağdaki kovboylar yanlarında silah ve kement taşırlardı. Eskiden bir kovboyun, bir başkasının sürüsünü ele geçirmek için düello yapması oldukça sık görülen bir şeydi. Artık çağımızda ne düello, ne de silahlı covboy görmek mümkün değil.'
Buraya kadar bu sığır çobanlarının tanımlaması aşağı yukarı böyle yapılmış. Eklemek gerekirse şöyle devam edebiliriz;

Cowboy idolü en çok filmlerde kullanıldı ve Amerikan sineması hatırı sayılır gelirler elde etti. Adolf Hitler'i ve İkinci dünya savaşını konu alan devasa Hollywood prodüksüyonları bile bu sığırçobanlarının öykülerini anlatan filmler yanında alt sıralarda kaldı. Türk sineması da bu konuda boş duramazdı ve 1850lerde Amerika'ya deve götüren 3 Türkün hikayesi sinema filmi olarak tasarlandı.
İnternetin yayılmasıyla kovboylarda silahlarını antikacılara sattılar ve çağa ayak uydurdular. Atlarını bırakıp fare kullanır oldular, kementlerin yerini web kabloları aldı ve karşımıza çok farklı yöntemlerle çıktılar.
Cem Akkılıç
11 Nisan 2008
* * *





Okuyucu yorumları

Bakıp da göremeyenler yazımla ilgili yüzlerce yorumdan bir tanesi;

Ne güzel söylemişsin


Cem kardeşim. Ağzına sağlık. Hepimiz biliyoruz ki, hükümete karşı olan yardakçılığın ve yağcılığın haddi hesabı yok. Gerçekleri ve doğruları ancak küçük hesaplar peşinde koşmayan, çıkarı olmayan ve ülkesini gerçekten seven insanlar açıklayabilir. Şu anda bunu yine her zaman ki gibi en çok dile getiren insanlar, Atatürk'çü insanlar. Bizim gibiler olduğu sürece bu ülkede her istediklerini yapamayacaklarını göreceklerdir. Amerika'da oturup, FBI tarafından korunan, hıristiyanlarla işbirliği yapıp kendi ülkesine kazık atan kişiler hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır.

Aydın Demirel

* * *

Daha önce duyurusunu yaptığım AÇLIK KAMPANYASINA katılıyor ve her gün tıklıyor musunuz?



Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı