Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Türk milleti zenginleşiyormuş!


2008 Türkiye’si ve insanın içini acıtan korkunç manzaralar
wowturkey.com sitesinin sahibine ithaftır bu fotograf


Milli gelir 35-40% artacakmış !

Wowturkey.com isimli sitede fanatizm ve yanıltıcı haberler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Aslı astarı olmayan sadece saf vatandaşları kandırabilecek zırvalamalara şimdi de milli gelir artışı eklendi. Sitelerinde, Türkiye'nin tanıtımını yapıyoruz palavralarıyla akıllarınca milleti kandıracaklarını sanan site sahibi ve bir kısım yandaşları, şimdi de Türk milletinin gelir oranının artacağını ve hep birlikte zenginleşeceğimizi söylüyorlar. Türkiye'de otuz milyondan fazla insan açlık sınırında, on beş milyondan fazla insan ise bu sınırın çok altında yaşamaya çalışırken, sitenin sahibi B bol keseden sallamaya ve vıcık vıcık yalakalığına hız kesmeden devam ediyor. Kişi başı milli gelir 7000 doları geçti diyen site sahibi, hayal görmeye devam ediyor ve aklınca AKP propagandası yapıyor. N nikli bir üye bu zırvalamalara karşı cevap yazıyor ve hemen eksi puan alıyor;

Milli gelir o kadar da artmadi bence, Dollar cok değer kaybetti unutmayın. Aynı zamanda büyük bir Batı Doğu farkı var ülkemizde. Doğu da gelir cok düsük olduğu icin artma potansyeli ona göre da yüksek ve bati da zaten 10.000$ üstünde. Zaten niye se Hesaplar hep Dollar üzerine yapılıyor, asıl Euro ile hesaplar yapılmalı. O zaman 6000€ bile gecemiyoruz.

İnsanların aklını karıştırmak için bin bir çareye başvuran sukurnazı site sahibi, propagandanın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile yanıltma taktiği olarak bakın nasıl cevap veriyor;

E bu basit birşey mi? Niye o zaman daha önce "doları düşük tutamadılar"? 1 US dolar ile kaç lira alınabiliyordu? 1977 yılından günümüze kadar olan dolar kurlarını yayınlıyor ve özetle şöyle söylüyor;
2002'den beri de dolar sabit... sanırım bu tablo herşeyi özetliyor.Bu mesajla yetinmeyen fanatik şakşakçı site sahibi bakın nasıl küstahlaşıyor;

Avrupalıların yıllardır kullandığı hesaplama yöntemine geçmemiz niye bazılarını rahatsız ediyor? Dünyada hiçbir ülkenin bizi kandırma ile itham etme hakkı yokken, bazı Türk vatandaşlarının çıkıp da bir cins kandırmaca olduğunu ima bile etmesi sadece ülkemizin başarısını baltalamak veya kendince bir takım siyasi emellere ulaşmaya çalışmak ile açıklanabilir. Milli gelir artışında kimseyi kandırmaya ihtiyacımız olmayan bir dönemde yaşıyoruz ilk defa. Ne kadar inkar etseniz de, ne kadar görmemeye çalışsanız da bu gerçeği değiştiremezsiniz. Türkiye Cumhuriyetinin 70 yılda gelebildiği milli gelir seviyesini, sadece 5 yılda iki ile çarptık. Buna sevinemeyen bir Türk'ün oturup bazı değerlerini yeniden tartması gerekir.

Bu yazıya bir vatandaş şöyle cevap veriyor; evet zenginleşiyoruz diyoruzda kimler zenginleşiyor. Zenginler daha mı zengin oluyor? Asgari ücret artacak mı? emekli maaşları artacak mı? halkın refahı için neler yapılacak.. yakında ne olacak emekli maaşlarının düşürülmesi var önümüzde, işçilerin kıdem tazminatının kaldırılması var günümüzde.. Doğuda insanlarımız kışın ısınabilmek için tezek yakıyor.. nereye zenginleşiyoruz.. Bu milli gelir artması da sadece milli gelir hesaplama sisteminin degıseğinden dolayı kaynaklanan bir işlemdir..milli gelirin artması söz konusu değil...derken, site sahibi B gerçekleri örtpas etmeye çalıştığı gibi birde şov yapmaya başlıyor ve bakın nasıl zırvalıyor;

Söz konusu. Türkiye Cumhuriyetinin 78'inci yılında, sene 2001 ve milli gelir 144 Milyar dolar. 78 yılda gelinen seviye bu : 144 Milyar dolar. Sadece 6 yıl içinde ise kat kat artıyor ve 2007'de milli gelir 500 Milyar dolar oluyor!

M.E isimli bir üye tüm bunlara dayanamıyor ve şakşakçı site sahibine asıl bombayı yapıştırıyor. Dikkatle okuyalım M.E isimli üyenin cevap yazısını;

Sayın B bey(wowturkey.com sitesinin sahibini kastederek) sanırım anlatmak ıstemedıgımı anlamadınız.. NOMİNAL MİLLÎ GELİR ve REEL MİLLÎ GELİR Üretilen mal ve hizmetlerin piyasa fiyatları ile çarpılması oluşan toplama milli gelir denir.Fiyatların artması ile oluşacak milli gelir artışı gerçeği yansıtmaz; reel bir artış değildir, ekonomi büyümemiş, satın alma gücü artmamıştır.Çünkü bahsedilen artış reel değil nominal(parasal) bir artıştır.Ekonomik büyümenin göstergesi olan büyüklük reel milli gelirdir. Reel ve nominal değişimleri ayırt etmenin iki yolu vardır: Diyelim 1980 ve 1988 yıllarını karşılaştırıyoruz. 1988 yılı GSMH'sini hesaplarken 1988 yılı fiyatlarını değil karşılaştırma yapacağımız 1980 yılının fiyatlarını kullanırız. Bu şekilde 1980 ile 1988 yılları arasındaki dönemde fiyat artışları nedeniyle ortaya çıkan aldatıcı GSMH (ya da millî gelir) artışı giderilmiş ve geriye gerçek artış kalmış olacaktır. Fiyat endeksi kullanılır. Fiyat Endeksi = Nominal GSMH / Reel GSMH

Evet bu gerçekler karşısında hala site sahibi cevap verebilmiş değil. Her zaman zıplayan,insanları kandırıp, propaganda yapan site sahibi yukarıdaki yazılara henüz cevap veremedi. Şimdi biraz zaman geçtikten sonra ya zırvalamalarına devam edip gerçekleri saptırmaya çalışacak ya da gerçeği gösteren cevaplar yazan aklı salim üyelerin mesajları silinecek.

Cem Akkılıç
7 Mart 2008





Bu kadarına pes denir!
Yalakalığında bir sınırı olmalı diye düşünmeden edemiyorum ama bizim Teksas'lı site sahibinin açtığı başlığa bakınca tüylerim adeta diken diken oldu. Siteyi Amerika'dan yöneten, Türk ordusuna sayıp söven bu kişinin açtığı başlığa dikkat eder misiniz.

Wow turkey de ki Başlık;
İstanbul milyarderler listesinde dünyada 4'üncü
Bakın başlığın altına neler yazmış bizim vatansever Amerikalı ;
Her ne kadar ekonomimizin kötü olduğunu göstermeye çalışanlar olsa da :

ilk 10 şehir : 1- Moskova (74 milyarder) 2- New York (71) 3- Londra (36) 4- İstanbul (35) 5- Hong Kong (30) 6- Los Angeles (24) 7- Bombay (20) 8- San Francisco (19) 9- Dallas (15) 10- Tokyo (15) Sanırım seneye Londra'yı da geçerek üçüncü oluruz.

Evet, adamın bütün derdi seneye Londrayı geçmek. Peki bu Londra'yı kim geçecek acaba ? Emekli, yoksul vatandaşlarımız mı, çocuklarına akşam bir kilo meyve alamayan babalar mı ?

Türkiyede insanlar yemek parasını zor bulurken, adam çıkmış milyarderler listesini açıklıyor. Utanmadan Londra'yı geçeceğiz evelallah diyor ve bunu ekonominin iyi gidişine bağlıyor.

Olur da bu kadar olmaz demeyin, oluyor işte.

İsteyen bunları gidip sitede görebilir. Başlıklarda aratın göreceksiniz. Ama tuzaklarına düşüp üye olmayın.

Bakın birisi bu komediye dayanamamış ve ne yazmış;

tokyoyu bile geçmişiz be ne gelişmiş ne zengin bir memleketmişiz haberimiz yokmuş, bir tek havyarımız eksik.

Şimdi, zenginleri tartışıp işin sonun da ekonominin düzelmesine bağlayacakya site sahibi, bakın bir yorumcunun 'Bu insanların hepsinin 1 milyar YTL parası olsa ve paralarının 40 da birini zekat için verseler bir yılda 875 milyon ytl eder.Aç kalmaz yahu' diye yazmasına şöyle cevap veriyor; Kişibaşına yılda 12 lira düşer sadece.
Kişibaşına yılda 12 lira düşer diyen site sahibine bir üye tokat gibi cevap yazıyor;
Her kisinin de ihtiyaci olmadigina gore, bu verilecek zekat direk ihtiyac sahiplerine gidecegine gore, ihtiyac sahipleri orantisinda kisi basina belki de 10000 lira eder yilda, bu da 800 lira eder ayda. Ve de ayda 800 lira ile aileler gecinir, aclar doyurulur, evsizler barindirilar. O kadar cok seyler yapilir ki. Ama gonulde olsa da verseler zekat. Iste zekatin nimeti burada cok ama cok acik ve net bir sekilde gorulmus oluyor.

Milletle alay ettiği yetmiyormuş gibi bir de küstahça Amerikan emperyalizmini savunuyor. Masumca içinden geçen fikrini söyleyen bir üyeye, ne gerek var zenginlerin para vermesine demeye getiriyor.

Şimdi, dün bu site sahibini tanıyan kişinin bana gönderdiği e-mail geldi aklıma. Ne diyordu bu kişi yolladığı mailde; Göya amerikaya karşıymış gibi yaptığı aldatmacı başlıkları olsada örnekleri hep amerikadan verir ve empoze ettiği düşünceler hep Amerikan ürünüdür.


Cem Akkılıç
12.Mart.2008
Google



wowturkey.com ne yapmaya çalışıyor?!!!


2 yorum:

Adsız dedi ki...

evet istanbul kesinlikle zengiler sırasında ilk 10a girer nedenini sorarsanız tabikide şöyle cevap vermek gerekir... iktidarda bulunan parti kendi yandaşlarını ve kendilerini zengin ediyor ülkeyi soyup soğana çevirdiler kendilerine gemicikler şirketler vb kurdular ama ya halk? halk %50 fakirleşti... gençler iş bulamıyor emekliler yarı aç yarı tok yaşıyor ve bunlar hala milli gelir arttı zenginleşiyoruz yaşam kalitesi arttı gibi saçma şeyler söylüyorlar... anlamıyorum biz türkler Aziz NESİN'in de dediği gibi %47 salakmıyız böyle insanları başımıza getirdik..

Adsız dedi ki...

wowturkey denen sitedeki şakşakçılara geçim sıkıntısından bahsedin, hemen sizi muhalefet şakşakçısı ilan ederler.bu çok doğal.kendileri zenginleştikleri için ülkenin zenginleştiğini zannederler.

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı