Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Amerikalılar ve İspanyollar

Onuncu köy'de hiç bir siteden kopyala yapıştır yöntemiyle bir haberi, yorumu alıp bu sayfaya nakletmiyorum. Yazılanların tamamı bana ait olduğu halde (diyaloglar hariç) her yazdığımın altına imzamı ve tarihini basıyorum. Dostlardan gelen ilginç e-postaları da aynı şekilde yayınlamıyorum. İnternette milyarlarca ilginç haberde, protestoda bu sayfanın kapsamı dışında. Fakat geçenlerde sevgili dostum Aydın'dan aldığım bir mail var ki bunu yayınlamaya karar verdim. Amerikalıların İspanyol denizcilerle bir diyalogunu yansıtan ve Amerikan milletinin diğer tüm milletlere nasıl tepeden baktığını göstermesi bakımından oldukça ilginç.


Not: Şimdi de Amerikan düşmanımı oldun diyecek bazı antilaik vatandaşlar. Evet doğuştan beri düşmanım ama Amerikan zihniyetine düşmanım. Mesela Florida sahillerine bayılıyorum. Ya da California güneşi içimi ısıtıyor. Ama bu, Amerikayı yöneten zihniyetle barışık olmamı gerektirmiyor.


Şimdi geçelim diyaloga;

Amerikalılar ve İspanyollar arası diyalog


Aşağıdaki konuşmalar gerçekten olmuş ve Deniz Navigasyon kanali 106'dan(Finisterra/Galicia) kaydedilmiş; Ispanyollar: 'Burasi A-853, çarpısmadan kaçınmak icin lütfen rotanızı 15derece güneye çevirin. Su anda 25 deniz mili uzaklıktasınız ve tam üzerimize dogru gelmektesiniz'.Amerikalilar: 'Asıl siz kendi rotanızı 15 derece kuzeye çevirin'.Ispanyollar: 'Negatif! Tekrarlıyoruz, rotanızı 15 derece güneye çevirin'. Amerikalilar: 'Sizinle ABD gemisinin kaptanı konuşuyor, kendi rotanızı derhal 15 derece kuzeye çevirin!'Ispanyollar: 'Önerinizi makul ve mümkün bulmuyoruz. Bize çarpmak istemiyorsaniz 15 derece güneye çevirin'Amerikalilar: (Sesini yükselterek) 'Sizinle ABD deniz filosunun büyüklükte ikinci uçak gemisi USS Lincoln'un kaptani Richard James Howard konusuyor, beraberimizde iki kruvazor, avcı ucakları, dört denizaltı var. Ayrıca bizi hucumbotlar destekliyor. Size TAVSİYE etmiyorum, EMREDİYORUM! Rotanızı 15 derece kuzeye çevirin, aksi halde filomuzun emniyeti için gereken tedbiri alacagiz! Derhal rotamızdan cekilin gidin!Ispanyollar: 'Sizinle Juan Manuel Salas Alcantara konusuyor, burada iki kişiyiz. Beraberimizde bir köpek, aksam yemeğimiz, iki şise bira ve bir de kanaryamız var. Kanarya şu anda uyuyor. Ayrıca bizi radyo istasyonu CadenaDial de La Coruna' destekliyor. Şu anda İspanya'nın Finisterra Galicia kiyisinda ve A-853 numaralı deniz fenerinde olduğumuzu, buradan hiç bir yere gitmeye niyetimiz olmadığını söyleyelim. Deniz fenerimizin İspanya'daki deniz fenerleri arasında büyüklük açısından kaçıncı sırada olduğu konusunda hiç bir fikrimiz yok. Kayalık sahillerimize kafadan geçirmek üzere yönlenmiş s**tiriboktan geminizin emniyeti için istediğiniz s**tiriboktan tedbiri alabilirsiniz. Ama yinede ısrarla tavsiye ediyoruz rotanizi 15 derece güneye çevirin.Amerikalılar: Okey, anlaşıldı. Teşekkürler.


Bu telsiz konuşmalarının uydurma olduğunu düşünsek bile, Amerikalıların zihniyetini yeterince ortaya koyması bakımından kayda değer sanırım.

Şubat 2008

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı