Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Susmamak…


Yaklaşık iki buçuk aydır yazmayınca okuyucular merak ettiler haliyle… 

Misal; 

Bir önceki Paşam başlıklı yazımın altına uzaktaki dost Nuran aynen şöyle yorum bıraktı; ‘’Cem neden sustun ki? Susmak yapacak olduğun son eylem olmalı…’’

Kimileri birbirine ‘’kıble nerede hafız’’ diye sorarken, bir elin sizi tutup çekmesini beklerseniz okyanusun bir köşesinden… 

Denizcilerin alınyazısıdır, hiç değişmedi yalnızlığımız ve mahrumiyetimiz… 

Kendi kendine konuşan birisini görürseniz, denizci olma ihtimali yüksektir.

*
Denizdeyken; insanın tüylerini ürperten, sinir sistemini tahrip eden, gülerek, titreyerek ve bazen ağlayarak okuduğum kitaplarım oldu… (Bir ihanetin öyküsü. Esir Amiral Semih Çetin, Kaynak Yayınları) 

Komutanları, silah arkadaşları, astları, uzman çavuşları esir edilen subaylar, sokaklara dökülen bir avuç cumhuriyet sevdalısı kadar yürekli olamayınca…

Laik cumhuriyetin onarılması zor yaralar aldığı, TSK’nın dincilerin, dolayısıyla ABD’nin kontrolüne geçtiği ve ihanetler karşısında uyuyan Türkiye’de susmamak gerekiyordu…

*
Dünya Radyosu’nda haberleri açtığımda; Türklük, milliyetçilik gibi kutsal kavramları ayakları altında paspas yapıp, yerine İslam’ı monte ederek sayın terörist Apo’yla kol kola giren Başbakan’ın sesini duydum ilkin…

‘’Barış geliyor, sürece zarar vermeyin!..’’

Komşularla sıfır sorun süreci masalını anlattıktan sonra sıra gelmişti iç barışa…

Dönüp; arka arkaya çıkarttığı Yargı Paketleri ile vatanseverleri paketleyip, PKK’li teröristleri salıvermesinden belliydi iç barış istediği!..

Niçin AKP seçmeni içerisinde, kendi Ordu’su ile kavga ederek, teröristle ortaklık kurup iç barıştan söz eden birinin hâlâ Başbakanlık koltuğunda oturduğunu sorgulayan bir Allah’ın kulu yok?.. 

Nasıl olsa asıl hedefi ve niyeti ortaya çıkacak sonunda.

Kıvırsa da kaçışı yok!..

*
Nuran haklıydı…

Bir tarafımızda yıkıcılar, bir tarafımızda bölücüler olunca susmamak gerekiyor…

Çünkü sustukça gemi su alıyor…

Cem Akkılıç
1 Nisan 2013

Profesyonel bir denizci gözüyle yürü ya kulum Tayyip'in gemiciklerini yazdım. Burada 

8 yorum:

Adsız dedi ki...

akpnin neden iktidarda oldugunu bugün daha iyi anladım.kemalistler kadar uyuşuk millet yok takip ettigim atatürkçü sayfalarda akpli yobazlar gelip atatürke ana avrat küfür ediyor.sayfa admini malın önde gideni bazı atatürkçü sayfalarda öyle çogunu takibi bıraktım kemalistler ayakta uyuyor adamlara yobaz diyoruz ama bizden akıllılar zaten o yüzden hala iktidarlar kemalizm sayfasını takibi bıraktım sinir oldum.
öyle geçen tgb sayfasında tsk ile ilgili paylaşım vardı subayın biri akp ve fetullah aleyhine yorum yaptı helal olsun dedim.hala böyle cesur subaylarda yar.aradan iki dakika geçti adam yorumunu sildi ne olur olmaz silelim dedi birde gülen adam işareti koydu ozaman anladımki tsk bitmiş.

İçre dedi ki...

Adsız yorum bırakan arkadaşım şimdi senin de o bahsettiğin subaydan ne farkın kaldı kendini lanse etmek yerine adsız yorum bırakarak.Kaldı ki Ülkem bu durumdayken.
Ah Sevgili Cem ahh iyi ki varsın,iyi ki görüyorsun ve anlatıyorsun.Ama her şeyden önemlisi okunduğunu biliyorsun.Yani yazdıkların boşa gitmiyor.
Dünyanın diğer ucunda da olsan,burnumun dibinde de olsan aynı değerdesin.Çok değerlisin.Hep değerlisin.
Bazı insanların kendini kandırdığı "Gözden ırak olan gönülden de ırak olur"söyleminin ardına sığındığı sevgisizliği ve değersizliği anlattığı tek şeydir bu söylem.Oysa ki öyle mi olmalı bazı şeyler?Ama görüyorsun ki bazı şeyler bazı insanlar için öyle ne yazık ki!..
Sevgili Cem,nazarımda değerlisin ve değerli kalacaksın.
Yüreğin hiç susmasın e'mi :))
Sevgimle

Ali dedi ki...

biz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün askerleriyiz ve onun izlerini silmeye çalışanları zamanı gelince yeryüzünden biz sileceğiz bu böyle biline.

Hatice dedi ki...

Cem bey Tayyip'in kıvıramayacağı günler uzak değil ama o zaman ülke bölünmüş olcak.Hala bu durumu içlerine sindiren bir kitle var.yazık!!!!..

Adsız dedi ki...

menderesin asılmaya varan duruşmaları, radyodan canlı yayınlanmış...internette kayıtları var.

son dönemde teknoloji bu kadar ilerlemişken,

ergenekon ve balyoz davalarında duruşmalar bırakın canlı yayınlanmayı,

gazetecilerin fotograf bile çekmesine izin verilmiyor..

bu işte bazı anormallikler olduğunu,

halktan gizlenen bir şeyler olduğunu anlayamayacak kadar aptallaştı bu millet

Adem dedi ki...

Türk subaylarının büyük çoğunluğu korkutuldu ve Atatürk'ün izinden çıktılar.Nevruz kutlamalarında kürtlerle bereber halay çekti Türk subayları.Diyarbakır gösterilerinde Türk bayrakları yoktu ve Türk subayları bütün bunları içlerine sindirdi.Yukarıda adsız yorum yazan arkadaşın haklılık payı olduğunu düşünüyorum.

Pınar dedi ki...

susma sustukça sana gelir sloganı meşhurdur.Demek o günlere geldik..

Adsız dedi ki...

bölücü başı serbest bırakılıyor resmen devleti yönetiyor.İmam kılıklı bir hoca eskisi amerikanın kucağına oturmuş Türkiye'de her kurumun içine ahtapot gibi yapışmış.vatanseverler ise sahte deliller ile zindanlara atılmış.akepe sayesinde emperyalistlerin uydusu ve kölesi oluyoruz.

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı