Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Araplar yakıyor, yıkıyorlar…


Siyasal İslam ve şeriatın hüküm sürdüğü ülkelerin ezilmiş ve yoksul halkları, çağlayanları oluşturan su damlaları gibi çoğalarak, hışımla meydanlara döküldüler. Açlığa, itilmişliğe, işsizliğe öfke duyarak meydanlarda birikiyorlar.

Bu çok iyi bir şey!..

Araplar ilk defa aç olduklarının farkına vardılar çünkü.
Araplar yakıyor, yıkıyorlar…

Tunus yanıyor!..
Lübnan kaynıyor!..
Mısır ve Yemen yoksulluğa ve yolsuzluklara karşı volkan gibi püskürüyor…

1.5 Milyarlık nüfusuyla İslam aleminin, yıllık üretim seviyesinde bir Almanya kadar dünyaya katkısının olmadığı gerçeği buz gibi önümüzde duruyorken, Türkiye'de ise; bir dilim ekmeğe muhtaç hale getirildiğinin hâlâ farkına varmayan, İstiklal marşının yazarını bile bilmekten aciz olan muhterem halkımızın büyük çoğunluğu dini yasalarla yönetilmeyi tercih ediyor.

İşte bu geleceğimiz açısından çok kötü bir şey…

Aklıma ilk önce; Arap ülkelerini birkaç defa dolaşmış birisi olarak Port Said’li bir deniz polisinin 1 paket sigara için bana nasıl yalvardığı geliyor.

İnsanların yaşam tercihleri mevzubahis olduğunda İslam’ın katı kurallarını zorla uygulatan hırsız ve faizci diktatörlerin, açlık ve işsizlikten kırılma noktasına gelmiş halkın öfkesi karşısında birer ikişer topuklayıp, hususi jetlerine yerleşerek, telaş içinde gâvur diye andıkları ülkelere kaçışmaları hiç de azımsanacak bir durum değil aslında.

Çünkü hak, hukuk, adalet, eşitlik ve demokrasi, dinci kafalarla doğası gereği bir türlü yan yana gelemiyor!

Dar kafalı tutucu iktidarlar, haksız servetlerine servet katarlarken, paçavraya dönmüş sömürülen Araplar ise yavaşça uyanıyorlar.

Her şeyi göze alanlar, İktidarın bekçisi polis ile kıyasıya çatışarak, korkuya karşılık korkutarak ve koltukları sarsarak cevap veriyorlar.

Araplar yakıyor, yıkıyorlar…

Hep birlikte bir süredir izliyoruz.

Tunus’ta bir seyyar satıcının tezgahının elinden alınıp kendisini yakmasıyla başlayan isyan kıvılcımı, dalgalar halinde yayılırken, şeriatın acımasızca kestiği parmaklar yeniden yerine dikilerek, keskin bir baltayı tutarcasına onu ikiye bölüp çatırdatıyorlar.

Bu gerçekten çok iyi bir şey…

Cem Akkılıç
29 Ocak 2011

DİPNOTLAR

Yumurta atmak suç değilmiş. Mahkeme, yumurta atan gençlerin davranışının ''demokratik bir hakkın kullanılması'' olduğuna karar vermiş. Bu gidişle horozlar fazla mesai yapacaklar gibime geliyor. Tayyip yukarıdaki yazımı okursa veya yaşananları görüp ders çıkartabilirse ne ala… Türkiye hala yangın yerine dönmediyse, bunu; Mustafa Kemal ve O’nun kurduğu demokratik ve laik temelleri olan ülkeye borçlu olduğunu birilerinin kendisine anlatması gerekli. Geçmişte ‘’hem laik hem Müslüman olunmaz, ya laik olacaksın ya da Müslüman’’ diye tıksırıncaya kadar kürsülerde nutuk çekip vaaz veren Tayyip, umarım Arapların yangınından bir takım dersler çıkartır.

Teğmen Çelebi üzerine
29 Ekim 2010 tarihinde bir yazı kaleme almıştım. Türkiye’nin 10 yıl sonra geleceği noktayı, biraz ti'ye alarak yazdığım yazının bir bölümünde; ‘’zindana tıkılan Türk subayı ‘’ diye söz ettiğim Teğmen M. Ali Çelebi’ye yapılan haksızlık birkaç gün önce ortaya çıktı. 2.5 yıldır tutuklu bulunan sanığın(!) cep telefonuna emniyetçiler tarafından yüklenen teröristlere ait telefon numaraları, TSK’ya karşı yürütülen nefret operasyonunun ne boyutlarda olduğunu gösterdi.
İşte o yazım;


.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

BU arablarin baskaldirmasinin arkasinda islamcilarin parmagi oldugunu vede seriata dogru gititkelrini neden kimse anlamiyor??

Cem Akkılıç dedi ki...

Ben asıl bizdeki Arap’tan daha Arapçı olan şarlatanların, isyan eden Araplar hakkında neler düşündüklerini merak ediyorum. Amerikan saksafonu üflemeyi marifet sayan takunyalı Fethullah tayfası, bakalım isyan eden milyonlarca insana da ‘’kafir bunlar’’ diyecek mi? Tanrıya tapınır gibi dinci diktatörlere, padişahlara tapıp, kulluk eden şakşakçı şarlatan takımı sus pus oldu nedense bu büyük isyan karşısında! Yoksa milyonlarca isyankar Arap’a bakıp, ‘’ayak takımı bunlar, Yahudi kışkırtması’’ falan mı diyecekler. Şimdi bakarsınız ağlak
Kardinal çakma papaz muhterem Fethullah efendi hazretleri çıkıp, ayet falan yazar bu konuda ta Amerikalardan.

Adsız dedi ki...

arap dünyasında eski düzeni yıkmaya çalışıyorlar,paravanın arkası şimdilik meçhul.peki yeni rejim ne olacak,yeni rejimi kimler kullanacak.farkındaysanız arap dünyası ayakta ,neler oluyor demek gerek.orta doğuda çanlar kimin için çalıyor.

Erozan Oyguç Semiramis

Adsız dedi ki...

yeni kitabinda fehullah Hazretleri ; "İnsan nikahlısıyla zifafa girdiği gibi, esir kadınla da, zevciyet muamelesinde bulunabilir. Dünyaya gelen çocuk annesini cariyelikten kurtarır." demiş… biz soylesek islama hakeret ediyorsun diye tehdit ederler..

Adsız dedi ki...

Bu memlekette ileri demokrasi var bıkere bız bu ileri demokrasıden nasıbımızı fazlasıyla aldık o yüzden ileri demokrasiye olan inancımız gereği konusuyoruz...
Emel Türk

Korhan Korman dedi ki...

Teğmen Çelebi'ye yapılana artık diyecek bir şey bulamıyorum. kendi subayına tuzak kuranlar yarın öbürgün anaları bacıları ıraklı kadınlar gibi tecavüze uğrarken Çelebi teğmeni çok arayacaklar ama o bütün vatanseverler gibi sahte kanıtlarla, düzmece davalarla zindanda olacak.

Bu kadar kötülüğü bu ülkeye yunan işgal orduları yapmadı!

muhammed dedi ki...

cem efendi sen allahın emrettiği şeriat dininin gelmesindenmi korkuyorsun.allahu teala kuranı kerimde buyuruyor kim allahın indirdiği hükümler ile hükmetmezse işte onlar kafirlerin ta kendileridir.seriat tevhid allahın emridir dünyada hiç bir güç bu gerçeği değiştiremez allah nurunu tamamlayacaktır.

Adsız dedi ki...

eteresan, küfür ya da tehdit içerikli mesaj bırakılmamasını isteyip bir de avukat aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı belirtmişsiniz. hukuku bu kadar içselleştirdiniz madem başörtülü insanlara neden bu kadar hakaret içeren blog yayınlaı yapıyorsunuz? bütün başörtülüler aşağılık sex düşkünleriymiş gibi bir muameleye neden maruz bırakılıyor blogunuzda? keşke akp'ye karşı muhalefetinizi insanlara hakaret etmeden yapmış olsanız... fakat öyle olsaydı seviyeli olma zorunluluğu ortaya çıkardı değil mi? sizin için galiba en iyisi çukurdan seslenmek... tabanı olmayın çukur!

Cem Akkılıç dedi ki...

Bak slogan atar gibi yorum yazmışsın. Benim bloglarımda değil hakaret ‘’ulan’’ kelimesi bile bulamazsın. Ancak Müslüman geçinen binlerce türbancı en ağır küfürleri yazıyorlar yorum bölümlerine. Elbette yayınlamıyoruz. Senin yara bastık, canın acıdı değil mi?

cemoo dedi ki...

RESİMDEKİ TİPİNE BİR BAKAN MİDE HASTASI OLUYOR BÖĞÜRMEKTEN.GERÇEKTEN ÇOK TİPSİZSİN. CEMÖÖÖÖ DİYE Mİ ÇAĞIRIYOR SENİN YANDAŞLARIN.GEÇEN GÜN KULAĞIMA GELDİDE.KILIKSIZ, ÇIKMIŞSIN!! BİRDE RESMİNİ YTAYINLIYORSUN.SENİ İSTANBUL DA BİR GÖRSEM VARYA SAÇ TRAŞI EDECEĞİM.AMA HİÇ DEK GELMİYORSUN.TİPSİZ,TİPOZ,TİPOPOZ HEPSİ SANA ÇOK YAKIŞIYOR.

Korhan Korman dedi ki...

Cem yoksa ben İstanbul'dayım. Beni de traş edebilecek misin? Sahte isimlerin,rumuzların arkasına saklanmadan? Erkekçe? Yaz bana adresini.Mahallene,sokağına tek başına gelmeyen Korhan etek giyip gezecek.Hadi bakalım.

Cem Akkılıç dedi ki...

:):):)

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı