Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

YUMUŞAK Ğ

Bizim anlı şanlı Kemalist geçinen Flickr tayfası günün birinde Karadeniz gezisine çıkıyor. Ellerinde fotoğraf makineleri kıyıları dolaşacaklar. Önce Flickr sitesinde bir grup kurup geziyi tüm dünyaya tanıtıyorlar. Aralarında, otobüste oturacakları koltuk listesini bile hazırlayıp duyuruya ekliyorlar. ‘’Mümkünse yerim pencere kenarı olsun’’ diyenler bile var. Bu gezi için bir tanıtım posteri yapıyorlar. Ben bu posteri gördüm. Daha ilk bakışta imla hatası gözüme battı. Bizim, Türkçemizi çok iyi kullandığını sanan fotoğraf üstadı arkadaşlar bir başlık atmışlar posterlerine. ‘’Fotografca gezileri ’’! Yumuşak Ğ harfinden haberleri yoktu da ‘’Ç’’ harfini nasıl unutup yerine ‘’C’’ koymuşlar doğrusu anlayamadım. Sanırım gezinin heyecanından olmalı. (FOTOGRAFCA)

Neyse; işin enteresan ve kaygı verici tarafı bu noktadan sonra başlıyor. Zaten buraya kadar her şey bir iki imla hatası dışında son derece normal ve masumane gözüküyor. Bizim sıkı Kemalist geçinen grubun arasında, sıkı durun; bol bol tesettürlü yani Türbanlı ablalarımızdan var. Efendim tokalaşma tanışma merasimi derken yemekler yeniliyor, demli çaylar içiliyor, karşılıklı fikir alıverişleri yapılıyor, hoplayıp zıplayanlar, tekne turları, Karadeniz’in güzellikleri vs. Zaten riyakarlık buradan sonra patlıyor…

Bu sevimli topluluğun elemanları evlerine, işyerlerine döndükten sonra bilgisayarlarını açıp Flickr sitesinin başına geçiyorlar ve birden Atatürkçü kesiliveriyorlar. Facebook sitesinde sahte rumuzlarla öyle bir Türbanlı düşmanlığı yapıyorlar ki; dersiniz ki, bunlar o geziye Türbanlı ablalarla katılmadılar. Gülhane parkında, ‘’Şu Türbanlıyı da çek, bak sevişiyorlar. You Tube’da da yayınla, görsünler Hanya’yı Konya’yı’’ diyenler, ne hikmetse Flickr’da bir tek Türban karşıtı yazı ya da yorum yazamıyorlar.

Asla cevabı verilmeyecek ahiret soruları.

1: Türbanlı kızlar, bizim anlı şanlı Kemalist tayfanın ulusal bayramlarda yayınladıkları Atatürk fotoğraflarının altına yorum yazarlar mı? Ya da bu zamana kadar neden yazmadılar?

2: Acaba 2 tip tesettürlü var da, bizim üstadlar farklı bir muamelemi çekiyorlar?

3: ‘’Türbanlı ablalarla tatile çıkarak onların arasında olmak bile bir Kemalist olarak bana gurur vermiştir, onlara eziyet olmuştur’’ felsefesi insani vicdan ve dürüstlükle yan yana gelebilir mi?

4: Eğer bu tip gezilerin ve oluşumların Cumhuriyet ideolojisine önemli bir katkısı olacağı düşünüldüyse neden bu duyuruya eklenmedi?


Boşuna dememişler; Flickr’da hamama giren Cemology’de terler.

Cem Akkılıç
22 Ekim 2009

video



Tüm okuyucularıma sevgiler.
Merak ettiğinizi biliyorum. Uzunca bir süredir mesleğim gereği açık denizdeydim.
Mısır, Yemen ve Somali üçgeninde korsanların cirit attığı Aden denizinde makinesi arıza yapan gemimizle uğraştık. Fırsat buldukça yazacağım.



Küfürbaz Flickr tayfası


-->
Bu grubun meşhur Yobazları şimdi bana küfür etme yarışına giriştiler. Flickr sitesinde Türban konusunda hiç yorum yapmayan Hülya Bayrak hanımefendi, arkadaş listesinde bulunan bu soytarıları kullanıyor olmalı.

Bunların çoğu sözde İslam’ı savunup küfür eden varoş bebeleri aslında. Ama Bilal Kabaklı ve
-->Aliendedector Atılım rumuzlu Atılım Özçelik başı çekiyor bu konuda. Bu ikisi özellikle Hülya Bayrak’ın sıkı kontak kurduğu kişiler.
Volkan Öz, Bilal Kabaklı, Atılım Özçelik, Birsen Ertana dörtlüsüne birkaç tesettürlü kenar mahalle güzeli de katılmış. Fakat bu isimlerini saydığım gericiler Hülya’nın çektiği sevişen tesettürlü fotoğraflarını görünce bir hayli afalladılar. Birlikte gezilere katıldıkları Hülya ablalarının bu halini görünce dut yemiş bülbül gibi oldular.
İşin hazin tarafı Armağan Örki isimli öğrenciden de hiç ses çıkmadı bu duruma. Bilal Kabaklı hakkında sorduğum sorulara yanıt gelmedi Armağan Örki beyden.

Şimdi sıkı durun; Flickr sitesinde Tesettür hakkında tek bir yorum yapmayan Hülya Bayrak’ın Sarayburnu Atatürk Heykeli videosundan aldığım iki ekran görüntüsünü yayınlıyorum. Kendisi ‘’ben öpüşen Türbanlı kızların fotoğrafını çekmiyorum’’ diyerek birlikte gezilere gittiği dinci Flickr tayfasına şirin gözükmeye
çalışmıştı.








.

2 yorum:

Cem Akkılıç dedi ki...

Nice shot, nice shot, nice shot



Nice shot,

Lovely photo…

Günaydın sevgili Ceco, iyi pazarlar sevgili Neco.

İyi ki varsın arkadaşım Keko.

Hadi görüşürüz sevgili Denyo…

Eline, beline sağlık, bak bu olmuş; o biçim süper makro…

Ohh be! Artık benimde sevgili Flickr sitesinde günün modası abidik gubidik bir mesajım oldu en sonunda… İçim rahatladı, gönlüm ferahladı . Bütün gün bilgisayar karşısında sepet gibi oturup bu eksikliği nasıl gidersem diye kafa patlattım. 1 mesajlık hakkımız olsun, o kadar kredimiz olmalı tabi.

Artık tek hedefim var önümde; önümüzdeki yıl Avrasya maratonuna katılmak istiyorum. Bu nedenle vapurlarda sigara yasağına bile uymaya karar vermiş durumdayım. Boğaziçi köprüsünde hoplayıp zıplamaktan vakit bulurda dereceye girebilirsem, hak etmiş olduğum kavanoz dibinden üretilmiş ipekten kurdeleli camekan madalyamı, Avrasya anısına ömür boyu beni hatırlayacaklarını bildiğim Sıkmabaşlı avratlardan birisine takacağım. Bunun için bir aday belirledim bile.

Yok, eğer kabul etmeyip gönlümü incitirlerse, bu defa madalyamı, vatan hasretiyle kor ateşler gibi her daim yanıp tutuşan hüzünlü kardinal Fethullah Gülen efendi hazretlerine göndereceğim. O da ömrünün şu son baharında benim mütevazi madalyamla avunup biraz olsun gurbet çilesini hafifletecek ve mutlu olacak, hatta yüksek ihtimalle birkaç damlada benim bu jestim için göz yaşı akıtacak.


Şimdi; batan güneşi arkanıza alıp zıplayarak, bütün eller havaya ve hep bir ağızdan üç defa;

Nice shot, nice shot, nice shot!

Not:Yeni msn adresim; sevgiliflickr@zortmail.com Ekleyin ki; Nicelaşalım…


Cem Akkılıç
Cemology Onuncu köy

Celal Akata dedi ki...

Oldum olası nefret ettim şu dincilerden.O kadar ülke geziyorum bizdeki kadar cahil görmedim.Din ile afyonlandı millet.Uykuları bitmiyor.

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı