Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Apo yakalandı ablacığım…


Yıl bin dokuz yüz doksan dokuzdu. Bitmiş, tükenmiş ve dağdaki gücünü tamamen yitirmişti. Zaten bu nedenle mağarasından çıkmış, korkakça tüymüş kayıplara karışmıştı.

Koşarak sevinçle gelmişlerdi bizim apartmana…

Abdullah Öcalan'ı getiren Falcon tipi jet, 16 Şubat sabahı saat 03.00 sıralarında Akdeniz üzerinden Türk hava sahasına çoktan giriş yapmıştı bile. ‘’Emanet’’ emin ellerde, kuzu gibi memlekete getiriliyordu.

Şehitlerin kanı elbette yerde kalamazdı…

Bizim sokağın gençleri annesi kanserden ölen şehit arkadaşları Kerem için, babası emekli Nihat amcaya koşmuşlar mutlu haberi vermek için kapıda toplanmışlardı. Aynı esnada bu duygu seli tüm ülkede yankılanmaktaydı. Ablası Nilgün, koşar adımla kapıyı açtığında soran gözlerle karşısında ki heyecanlı topluluğa bakıyordu.

Müjdeler olsun, Apo yakalandı ablacığım…

Evet, binlerce insanın katili yakalanmış, tereyağından kıl çeker gibi ‘’sorun olmadan’’ Türkiye’ye getirilmişti.

Şimdi tam on yıl geçti aradan. Hala güneydoğudan şehit haberleri geliyorken, Kerem’in katillerini salıveriyorlar birer ikişer. Adına da pişmanlık yasası diyorlar. Şehit yakınlarına, mitinglerde, meydanlarda zafer halayları çeken hain sürülerini izlettirip, demokratik Kürt açılımı masalıyla kandırmaya çalışıyorlar. ABD yönetimi bile Pkk’yı uyuşturucu çeteleri listesine sokarken, bizimkiler Apo’ya nasıl özgürlük veririz derdine düşüyorlar.

On yıl öncesinin bitik terör örgütü, Cumhurbaşkanı sıfatıyla köşke kurulan Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın siyasi marifetiyle güçleniyor, İmralı mahkumu rahatça eşkıyalarına talimat verebiliyor. Hücresini karargah gibi kullanabiliyor.

Seksen altı yaşında ki Türkiye Cumhuriyeti, eşkıya başıyla pazarlık yapacak kadar küçülen iktidar kadrolarını da görecekmiş demek ki.

Aslında Akp kadrosu topyekün çoktan yolcuda, çorba olmuş, tuzu biberi de Açılım zırvası olacak. Bu iş iyice belli oldu.

Ne yoksulluk, ne toprak satışları bu milleti henüz çileden çıkartmamıştı ama 34 tane hainin davul zurna eşliğinde kahramanlar gibi karşılanmasına tepkisiz kalmayacaktır.



Bu konuda kimsenin en ufak şüphesi olmasın.


Cem Akkılıç
23 Ekim 2009




Tanrı, Tayyip’in yaptıklarını görmüşse, Adnan Menderes ve arkadaşlarını cennete yollamış olmalı. C.A

1 yorum:

Sevil Çakırel dedi ki...

Yurdum insanı ne zaman uyanacak hala bekliyoruz. Apo'ya el bebek gül bebek bakan iktidar utansın.Bölücü dincilere lanet olsun..Sonları yakındır.

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı