Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Anlat bana Hocam


Hocam bak, Mehmet Barlas ruh ikizli birisi çıktı diyor ki; Hocaya yaz dedin, yazdı işte. Uçaklar müthiş bir icad, bir saatte evimden Ödüllere uçtum dedin ama aynı uçakla dönüp yazı yazman yetmiş iki saat sürdü. Yarışmaya katılmıştın, çok heyecanlıydın ama bloglamanın reklamlamasını yaptığın için seni birinci seçmediler, çünkü racona uymazdı. Ancak aynı kurala uymayıp küfürbaz arkadaşlarını birinci yaptılar. Böylece bizde nasıl başarılı olunuyormuş o keçi sakallı blogculardan öğrenmiş olduk.

Hoca haydi dedik itekledik, yazdın ama; sayın Eda Suner hanıma yapılanlar hakkında bir kelam etmedin. Hatta o kadının, ödülünü bir öğrenciye bağışlamasına bile değinmedin. Çünkü bunun gerçek sebebini bal gibi biliyordun.

Bak, elimde sizin gönderdiğiniz sponsorluk şartları var. Bin Euro'dan kapı açmışsınız, on beş bine kadar fırlamışsınız. Sana ne verdiler bilmem, fakat şöyle bir iyimser tahminde bulunuyorum otuz bini götürdü seninkiler. Hoş afiyet olsun da, bir türlü açıklayamadığınız Ödül denen zımbırtıları duyunca milletin kafası attı. Neden kakalanan demo Vistalardan hiç söz etmedin. Yoksa Microsoft Türkiye küser diye mi düşündün. O firmanın başarılı parlak patronu ki, TRT de çıkıp kem küm etmiş, ısrarla soran spikere Blog Ödülleri 2008 de motosiklet vereceğiz demişti. İstersen bir daha izle, You tube da var.

Beyin fırtınası yaptık dedin, erkek cinsel organını üç harfli şekle sokup, iki cümlesinden birinde kullanan Beyn.orgu birinci yaptınız. Demek keramet babafingodaymış dedik bizde.

Millete, ''oy dilenin'' diye banner dağıttınız ama iş bitince hangi Medine dilencisinin, ne kadar oy aldığını açıklamadınız. Sponsor olmanın şartlarını öğrenmek istediğimizde üç saniyede geri dönüp Pdf dosyasını gönderenler, acaba ne kadar oy aldığını öğrenmek isteyen herhangi bir katılımcıya döndüler mi. Yoksa ''bizden bu kadar''mı dediler.

Şimdi hatırlıyor musun bir dönem haklı olarak Teknosa'ya takmıştın kafayı. Müşterilere yapılan rezalet yüzünden. Ne demek istediğimi anlıyor musun?

Hocam, artık bana boğaz manzarası falan anlatma. Ben orada doğdum, büyüdüm zaten. Sen bana bu yazdıklarımı anlat. Ama Nurcu ağızlarıyla yapma sakın bunu. Güzel Türkçemizi kullan. Anlaştık mı?

* * *
Organizatör Eray Endeş, sağda solda bizim kendimizi pazarladığımızı söylüyormuş, hatta bu konuda bize gelen, kendisinin yazdığı ileti mail var. Arkadaş biz tencere tavamı satıyoruz, neymiş pazarladığımız? Çıkıp insanlardan özür dilemeleri gerekirken, kendilerini eleştiren insanlara tepki gösteriyorlar. Ortalık yerde başarılı iş adamı görüntüsüyle caka satacaklarına eleştirenlere kulak verselerdi, şimdi insanların maskarası olmazlardı. Ferhat'ın sitesinde Esmeralda isimli bir site sahibi çok anlamlı yorum yazmış. Okuyun ve biraz örnek alın.

Eray kardeş, destek olun dedin 5000 Euro mangır istedin. Yarışmayı duyurdun, başlattın, oylama bitti günler geçti, son gün Ödülleri açıkladın. Biz sana nasıl destek olacaktık. Bizler söğüt ağacından toplamıyoruz ki parayı sana verelim.

Cem Akkılıç
15 Mayıs 2008

Yazıyı okuma için başlığı tıklayın.
Blog ödülleri açıklandı

Yüzbinlerce yazı arasındaEn çok okunanlar

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı