Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

AKP ve ELEKTRİK ZAMMI


















Enerji bakanı Hilmi Güler

Akp hükümeti elektriğe yüzde 15 zam yapılacağını açıkladı. Bu zam faturalara yüzde 19.5 olarak yansıyacak. Enerji bakanı Hilmi Güler zammın 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe koyulacağını açıkladı.

Şimdi Hilmi Güler’in zam ile ilgili bahanelerine bakalım;


''Avrupa'nın en ucuz elektriğini kullanıyoruz.''


''Dört yıldır elektriğe hiç zam yapmadık.''



Peki Hilmi Güler’e sormazlar mı. Senin hükümetin daha bugün, (bu yazının yazıldığı tarihte) 2008 yılının asgari ücretlerini açıkladı. Bir aylık ücretleri 450 Ytl olarak açıkladınız. Hangi Avrupa ülkesinde böyle bir maaş vardır?

Yıllardır Türkiye de elektriğe zam yapılır. Bu zamlar ortalama iki, üç ayda bir gerçekleşirdi. İsteyen buyursun araştırsın. Zamlar iki, üç ayda bir yapıldıklarından yüzde 1, haydi taş çatlasın 2 yi geçmezdi. Şimdi Hilmi Güler çıkmış kameraların karşısında 4 yıldır zam yapmıyoruz diyor. Peki yapmış oldukları yüzde 15 zam Türkiye cumhuriyetinde daha önce yapılmış bir zammıdır.4 yılın acısını, inim inim inleyen halktan dört beş ayda çıkartacaklardır bu yüzde 20 lik zamla.

Türkiye de 5 milyon abone elektriğini kaçak olarak kullanıyor. Köylerde iş o kadar abartılmış ki,adamlar ineklerini bile ısıtmak için ahırlara kaçak elektrik çekmişler. Pkk teröründen sonra ülkeye en büyük darbeyi işte bu kaçak elektrik kullanan vatan hainleri veriyorlar. Bu hainler aramızda yaşıyorlar ve Türkiye nin kaynaklarını çaldıkları gibi namuslu vatandaşın hakkını da gasp ediyorlar.

Şimdi Hilmi Güler’e kamera ve mikrofon uzatan muhabirlerin aklına bile gelmiyor, ’kaçak elektrikle mücadele ediyor musunuz, ya da ''edecek misiniz'' diye soru sormak. Karıncanın bile hareketlerini keşfeden uydu çağında bu 5 milyon vatan haini hırsız nedense bir türlü yakalanamıyor ve Türkiye'nin makus talihi bir türlü değiştirilemediği gibi, hortum, peşkeş, adam kayırma, dolandırıcılık ve hırsızlık gibi kavramlar yaşantımızın parçası olmaya devam ediyor.


Cem Akkılıç
27 Aralık 2007



Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı