Cem Akkılıç

Biz cumhuriyeti sokakta bulmadık ki; "buyurun gelin yıkın diyelim!.. " Cem Akkılıç Ne mutlu Türk'üm diyene!

Antalya Atatürk heykeli


Antalya’nın yeni sembolü
Beni yakından tanıyanlar bilirler. Bu zamana kadar bir siyasal partinin kapısının içinden girmişliğim yoktur. Rüzgâr nereye eserse o yöne eğilen bir karaktere sahip olmadığım gibi, davetlere, toplantılara katılmışlığımda yoktur. Bugün, her zaman olduğu gibi neyi gördüysem onu yazdım. Şimdiye kadar kanıtsız, belgesiz bir yazı yazmadım. Evet, Antalya şehri hak ettiği birçok güzelliye şimdiden CHP sayesinde kavuşmuş durumda. En güzeli ise; beni derinden etkileyen harikulade Atatürk heykeli oldu.

Bu heykel Antalya’nın sembolü olacaktır.
Yaklaşık 2 yıldır Antalya’ya yolum düşmemişti. O zamanın Antalya'sı ile şimdi ki arasındaki derin fark hemen dikkati çekiyor. Özellikle ulaşımdaki büyük sorunlar eskiye göre köklü bir şekilde halledilmiş. Mart 2009 yerel seçimlerinden önce AKP belediyesine ait olan Antalya ile CHP’nin devraldığı Antalya arasında dağlar kadar fark var. Bütün yollar yeniden yapılmış ve çok temiz. Doğru, dürüst ve çalışkan belediyecilik anlayışının yanında Çallı meydanı'na yeni inşa edilen devasa Atatürk Heykeli bu ilkeli çalışmaların canlı bir örneği. Yetkili kişilerle yapmış olduğum görüşmeler sonucunda bu güzel ve anlamlı heykelin 10 Kasıma yetiştirilmeye çalışıldığını öğrendim. Zaten çevreye baktığınızda hummalı bir çalışma ortamına tanık oluyorsunuz. Belli ki Cumhuriyet Halk partisi, halkın kendisine olan güvenini boşa çıkartmamış ve büyük kurtarıcımıza olan vefa borcunu da layıkıyla ödemiş.

Atatürk heykellerine hak ettiği değeri vermeyen, soba boyasıyla boyayıp, tinerci mekanı yapan din referanslı Akp zihniyetine karşı verilmiş en güzel cevap olarak görüyorum Çallı meydanı'ndaki bu anlamlı heykeli.

Antalya Büyük Şehir belediye başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ı ve bu projeye emeği geçen tüm CHP çalışanlarını gönülden kutluyorum ve teşekkür ediyorum.

Antalya Büyük Şehir belediyesi resmi sitesi
Dış hatlar uçak terminali
Antalya havaalanı yeni dış hatlar terminal binası bir turizm şehrine yakışır biçimde modern ve görkemli inşa edilmiş. Ancak şehir merkezine ulaşım sadece Havaş’ın otobüsleriyle yapılıyor. Şehir içi ulaşımının diğer büyük metropollere göre çok ucuz olduğu Antalya’da Havaş 10 Ytl gibi astronomik bir ücret karşılığı yolcu taşıyor. Halbuki 30 kilometrelik aynı mesafede başka hatlara çalışan belediye otobüsleri 1.5 Ytl alıyorlar. Havaş fazladan 8.5 Ytl kazanıyor. Bu sorunun belediye otobüslerinin sefere konulmasıyla çözüleceği bir gerçek. Umarım yakın zamanda bu eksiklik ve adaletsizlik de giderilir.

Cem Akkılıç
6 Kasım 2009

.

Gazi Mustafa Kemal’e yapılan saygısızlığın belgesi. Cumhuriyet tarihinin ilk Atatürk heykeli bakımsızlık ve kirlilik içinde.

.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Videolara baktım gerçekten güzel bir çalışma olmuş eline koluna sağlık

Korhan Korman dedi ki...

Çok güzel..Sarayburnu'na gelince; bence madem elimizin altında internet var, madem bu kadar vatansever Atatürk'çü insanız hem güzel bir organizasyon yapar heykeli temizleriz hem de sonrasında çay, kahve içer sohbet ederiz.

Top Ad unit 728 × 90

Mehmetcik Vakfı